Featured Our "Gourmet Pizza"

Our "Gourmet Pizza"

  • Written by 
  • Published in News
  • Read 7398 times

Hier is onze ‘Gourmet Pizza’: verse ingrediënten, dagelijks vers bereide Italiaanse kwaliteitsproducten, eerste keuze meelsoorten, extra lange gisting (tot aan 72 uur), oventemperatuur op 400 graden. Maar laten we bij het begin beginnen.

1. Bereiding van het pizza deeg

Dubbel nul (doppio zero) meel gemengd met biologisch soja- en rijstmeel. Olie extra vierge uit Umbrië, fijn zeezout en verse gist. Het rijzen moet op natuurlijke wijze en op kamertemperatuur verlopen. De meeste pizzeria´s maken gebruik van een versneld gistingsproces, met enorme hoeveelheden gist die de pizza moeilijk verteerbaar maken.

Het rijpingsproces van het deeg van 72 uur is van doorslaggevend belang, omdat hierdoor een geheel nieuw product ontstaat. Het deeg verwerft in feite nieuwe eigenschappen, die totaal verschillen van die welke het begin product had.

2. Temperatuur van de oven

De oventemperatuur dient 400 graden te zijn. In tegenstelling tot brood vraagt de pizza om een zo kort mogelijk bakproces met zo min mogelijk vochtigheid. Daarom ligt het werken met hoge temperatuur ovens voor de hand.

Wij gebruiken een elektrische oven, omdat de temperatuur constant is. De hitte verspreid zich bovendien evenredig over de pizza, zodat het beste bakresultaat wordt bereikt. Daarom kenmerkt zich onze pizza door krokant, goudkleurig en licht te zijn.

Tenslotte zijn ook de ingrediënten bovenop de pizza van invloed op het bakproces. Daarom passen wij de hoeveelheid hiervan zorgvuldig aan, om het juiste evenwicht te bereiken.

De pizza is dus niet een gerecht waar je zo maar van alles op kunt leggen. Er moet worden gestreefd naar het meest perfecte samengaan van bodem en ingrediënten.

3. Topping

Wij zijn pizza kunstenaars. We bewerken de tomaten niet met de mixer of halen ze door de zeef, maar snijden ze stuk voor stuk me de hand.

Een ander innovatief aspect is dat van de smaak: alleen verse bestanddelen en producten van hoge kwaliteit, die normaal enkel voor gourmet recepten worden gebruikt. En bovendien: Gewaagde nieuwe creatieve benaderingen die geen afbreuk doen aan de traditie, in een ideaal samengaan van chef en pizzabakker, van fornuis en oven.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.